Verzekeringen voor Particulier & Bedrijf
De Excelsior 38
9207 DE Drachten

Verkeer

Bijna iedereen neemt dagelijks deel aan het verkeer, voor uw werk of privé. Of het nu gaat om een auto, camper, motor, scooter, bromfiets, speed-pedelec of een oldtimer. Uiteraard brengt dit risico's met zich mee waarvoor u zich moet en soms wilt verzekeren. Voor genoemde voertuigen is de WA dekking verplicht en kunt u aanvullend kiezen voor de WA+ of Allriskdekking. Wat kunt u verzekeren?

WA verzekering

Deze verzekering is wettelijk verplicht als u een motorvoertuig heeft. U bent verzekerd voor de schade aan anderen veroorzaakt als u daarvoor aansprakelijk bent. U bent verzekerd voor materiële - en letselschade aan anderen. Uw eigen schade is niet verzekerd. Hiervoor sluit u aanvullend de beperkt casco of de volledig cascodekking. 


Beperkt cascoverzekering (WA+)

Met deze dekking is uw motorvoertuig verzekerd voor o.a. ruitschade, diefstal, storm, omvallen, te water raken, bliksem of aanrijding met een dier.

 

Volledig cascoverzekering (allrisk)

Met een volledig cascoverzekering bent u, naast alle schade die gedekt wordt door een beperkte cascoverzekering, ook verzekerd voor alle overige schade. Wanneer iemand schade aan uw motorvoertuig veroorzaakt, dan bent u ook verzekerd. Uw verzekeraar zal de schade aan u vergoeden en, indien mogelijk, deze verhalen op de veroorzaker.

 

Ongevallen

Met deze dekking zijn de in - en opzittenden van een voertuig verzekerd tegen de gevolgen van dodelijk ongeval en blijvend letsel.

 

Schadeverzekering inzittenden 

Met deze dekking zijn de in - en opzittenden van een voertuig verzekerd tegen de gevolgen van dodelijk ongeval en blijvend letsel en alle materiële schade (kleding, bagage, inkomstenderving, huishoudelijke hulp, vervoerskosten, medische kosten, smartegeld en uitvaartkosten).

 

Pechhulp 

We kennen allemaal de pechhulp van de ANWB of Route Mobiel. Maar wist u dat er veel meer aanbieders zijn en vaak ook nog voordeliger?

   

De premie wordt o.a. bepaalt door leeftijd bestuurder, schadevrije jaren, gewicht voertuig, motorinhoud, nieuwwaarde of dagwaarde voertuig, kilometers, privé of zakelijk gebruik, diefstalpreventie, wel of geen verhuur bij campers, voor oldtimers geldt vaak een lagere premie.

 

Houdbaarheid schadevrije jaren

De volgende grote verzekeraars (Aegon, Allsecur, Reaal, De Goudse, Delta Lloyd, Klaverblad, Nationale-Nederlanden en Avéro Achmea) verruimen de houdbaarheid van hun schadevrije jaren  van 1 naar 3 jaar.  Bij de meeste verzekeraars zijn de schadevrije jaren  nu langer dan 1 jaar houdbaar.


Schade zonder dader? 

Heeft u schade geleden aan uw motorvoertuig, door een ander motorvoertuig, maar er is geen dader bekend of de dader is onverzekerd? En bent u zelf ook niet verzekerd omdat er slechts een WA of WA+ dekking van toepassing is? Dan kunt u een beroep doen op het waarborgfonds. Aan deze claim zijn wel voorwaarden verbonden. U kunt via onderstaande link checken of uw schade voor vergoeding in aanmerking komt via het waarborgfonds.

 

Neem met mij contact op voor een goed advies.

 

 

 © 2021 Gardenier advies Drachten / Ontwerp: Groenewold Reclame / Techniek: SkarWeb