Verzekeringen voor Particulier & Bedrijf
De Excelsior 38
9207 DE Drachten

Uitvaart

Er zijn slechts een paar zekerheden in het leven: 'we worden geboren en we gaan dood'. Beide zaken kosten geld. Wanneer een kind geboren wordt dan zijn we van tevoren al bezig met de kinderkamer, de uitzet, sparen voor de eventuele studie later etc. Helaas komt het vaak voor dat we geen of te weinig rekening (willen) houden met onze uitvaartkosten. Een uitvaart kost gemiddeld € 8.500,-. De hierna getoonde bedragen zijn een indicatie en dus niet limitatief, kunnen plaatselijk verschillen en zijn mede afhankelijk van uw persoonlijk wensen.

Een crematie kost al snel € 7.500,- en een begrafenis € 9.500,- 

Dienst in aula, Condoleanceruimte, Akte van overlijden, Verzorging overledene, Alle noodzakelijke formaliteiten, Advertentie in regionale krant (1 krant), Rouwkaarten, Overbrengen van overledene naar rouwcentrum of woonhuis, Laatste verzorging overledene, Kist, Opbaren in het uitvaartcentrum incl condoleancebezoek, Bloemen, Liturgie, Laatste vervoer overledene, Volgauto, Dragers, Koffietafel na uitvaart, Asverstrooing/Sierurn of Grafkosten/Grafsteen, Bedankkaarten. Bekijk ook dit filmpje.


Uitvaartverzekering

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering maken we onderscheid tussen een uitvaartverzekering in natura of een uitvaartverzekering in geld. Een uitvaartverzekering in natura dekt de kosten van uw uitvaart en regelt vrijwel alles na uw overlijden: van het verzorgen van de rouwkaarten tot het regelen van de begrafenis of crematie. Soms wordt nog een beperkt vrij besteedbaar bedrag uitgekeerd. De uitvaartverzekering in geld keert na het overlijden een geldbedrag uit. Uw nabestaanden kunnen hiermee de uitvaarkosten voldoen, maar regelen alles zelf. Het verzekerde bedrag staat hierbij los van de werkelijke kosten van de uitvaart. Let bij de verzekeringskeuze goed op dat u geen zaken dubbel verzekerd. Dit komt vooral voor wanneer iemand 2 natura uitvaartdekkingen heeft. Want slechts één uitvaartorganisatie kan de uitvaart regelen. Eén polis is dus overbodig geweest terwijl u hiervoor vaak vele jaren premie of contributie heeft betaalt. Dit probleem doet zich niet voor bij meerdere geldverzekeringen.

 

Wat zijn uw uitvaartwensen? Voor een heldere uitleg bekijkt u dit filmpje.

 

Wij vergelijken diverse uitvaartverzekeraars en houden rekening met uw bestaande dekking.

 

Voor een indicatie van uw uitvaartkosten kunt u deze uitvaartkostenmeter invullen.  

 

Neem met mij contact op voor een goed advies.

 © 2021 Gardenier advies Drachten / Ontwerp: Groenewold Reclame / Techniek: SkarWeb